AUGUSZTUS 6.

Emlékkoncert

Mester Dávid és zenész barátai koncertje nyitotta meg a fesztivált, az esten Puccini és Kodály darabok voltak hallhatóak. Zongorán Mester Dávid, hegedűn Kiss-Varga Roberta Izabella kísérte, Szigeti Karina opera-énekesnőt és Ódor Botond operaénekest. 

Mester Dávid I zongora
Kiss-Varga Roberta Izabella I hegedű
Szigeti Karina I ének
Ódor Botond I ének


AUGUSZTUS 7.

Fran Palermo

A Fran Palermo együttes először a CSAK! fesztivál alkalmával látogatott el Csengerbe és adott koncertet. 

Ismertető

A Fran Palermót 2011 végén alapította Henri Gonzo énekes-gitáros-frontember Budapesten. A zenekar stílusa sok különféle műfajt érint az indie-től a rock and rollon át az afropopig, mindez az ütősökkel, fúvósokkal és billentyűssel megdobott mediterrán hangulattal fűszerezve. Egyedi, összetett hangzásviláguk talán annak is köszönhető, hogy négy nemzet – magyar, spanyol, kubai, görög – gyermekei hozták magukkal és gyúrták egybe zenei kultúrájukat. Mostanra az együttes meghatározó budapesti koncertzenekarrá nőtte ki magát, és hűséges rajongótábort tudhatnak maguk körül.

A legnagyobb fesztiválok, mint a Sziget Fesztivál vagy a Volt Fesztivál visszatérő vendégei, de felléptek a Telekom Electronic Beats Festivalon, a Budapest Showcase Hubon (BUSH), a holland Eurosonic Noorderslag showcase-n, a MENT Ljubljanan, Wavves Viennan and Zandari Festan Dél-Koreában, illetve olyan művészeti központokban, mint a MÜPA vagy a Trafó.

Henri Gonzo I ének/gitár
Pivarnyik Péter I dobok
Tölli Máté I basszusgitár
Dimitris Topuzidis I gitár
Árvay Gábor I billentyűk
Sajó Dániel I trombita
Jambrik Gergely I szaxofon

AUGUSZTUS 8.

Párbeszéd, sötétben

Vecsei H. Miklós és a Párbeszéd, sötétben csapata Csoóri Sándor estjüket hozták el a fesztiválra. A nézőknek koncertszínházi élményben volt részük, ahol a zene és az irodalom találkozásával létrejött bensőséges hangulatban az előadókkal együtt kereshettek  iránymutatást.

Ismertető

Vecsei H. Miklós és csapata Arany János, József Attila és Pilinszky János életműve után most Csoóri Sándor munkássága előtt tisztelegve hozott létre egy koncert-színházi előadást, amely a mai eltávolodás és uniformizálódás ellen keres szenvedélyes és egymásra figyeléssel teli válaszokat.

Az előadást játsszák:

Vecsei H. Miklós
Kiss Flóra
Mihalik Ábel (Hiperkarma, Kispál és a borz)
Ratkóczi Huba (SeeN)
Frimmel Jakab (Abel Label)

AUGUSZTUS 10.

Bakelitszerelem

Az esten először Katona Petra csengeri születésű énekesnő adott koncertet, ahol szívéhez közelálló, ismert dalok mellett saját szerzeményeit is bemutatta, ezt követően Cserpes Laura lépett a színpadra.

AUGUSZTUS 13.

Csehov: Sirály jelenetek

A Workshop hallgatói Eszenyi Enikő rendezésében mutatták be Csehov, Sirály jeleneteit. A nézők helyszínről-helyszínre vándorolva tekinthették meg a nyolc különböző színtéren játszódó és  eltérő szituációba ágyazott részletet.

Szereposztás:

CSAK! Ház:
Nyina: Polyák Anita

Trepljov: Séra Dániel

Szobor:
Nyina: Péter Izolda
Trepljov: Sipőcz András

Múzeum:
Nyina: Gyenge Szibyl Fruzsina
Trepljov: Jakab Tamás

Templomkert:
Nyina: Olah Tania Andrea
Trepljov: Hajós Szilárd

Művelődési Ház udvara:
Nyina: Sepsi Melinda
Trepljov: Szűcs Tamás

Tér:
Nyina: Gyenge Szibyl Fruzsina

Busz:
Nyina: Sepsi Melinda

Buszmegálló:
Nyina: Pusztai Luca Lili
Trepljov: Orbán Szabolcs

AUGUSZTUS 14.

A test történetei

A programsorozatot A test történetei című előadás bemutatója zárta Eszenyi Enikő, Szilágyi Csenge és Bodó A. Ottó rendezésben. Visky András művét itthon először a CSAK! fesztivál keretében láthatta a közönség színpadon. A produkció 2022-ben meghívást kapott a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára.

Ismertető

Visky András A test történetei című drámaciklusában egyedülálló módon, egymás mellé helyezve mutatja be a különös emberi sorsokat, négy egyfelvonásos darabon keresztül. A Prostituáltak című darab kiindulópontja és ihletforrása Surányi Z. András és Fridvalszky Bernadett Az ember lánya című dokumentumfilmje, amelyben egy kortalan budapesti örömlány mondja el a saját, megrázó történetét. Lenyűgöző, ahogyan életéért, szabadságáért és igazságáért harcol. 

Eszenyi Enikő szakmai vezetésével, a 2021-es CSAK! Workshop keretében jött létre a darab sokszereplős, főhőst megsokszorozó változata. A Visky-darab jeleneteit Eszenyi Beckett-jelenetekkel állítja párhuzamba, leghangsúlyosabban az abszurd szerző élete végén született és Vaclav Hávelnek dedikált Katasztrófa című darabjával.